Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit augustus, 2013 tonen

...experimenteren met crackers

Crackers zijn erg makkelijk te maken. Je kunt ze met van alles maken; mix het, smeer het uit op een vel bakpapier, zet ze in de oven (of magnetron) en voila! Het is heerlijk om ermee te experimenteren en steeds nieuwe recepten te bedenken. Afgelopen weekend kreeg ik weer eens trek in zelfgemaakte crackers en bedacht ik weer een nieuwe mix. Ik noem ze de chiahennepzonnelijn-crackers (ofzoiets). Nodig: - 5 eetlepels gebroken lijnzaad - 4 eetlepels hennepzaad - 2 eetlepels zonnebloempitten - 2 eetlepes chiazaad - 1 eetlepel sesamzaad - 2 eetlepels geraspte pecorino-kaas - 15 eetlepels water - ietsje pietsje beetje zout Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de zaadjes, pitten en de geraspte kaas. Voeg een klein beetje zout toe. Voeg daarna het water toe. Roer alles goed om tot het water goed is opgenomen. Smeer dan de mix goed uit op een vel bakpapier en snij in stukken. Ik had ongeveer 15 stukjes. Als de oven warm genoeg is, kan het in de oven. Na ongeveer 10-15

...over het bij elkaar gooien van restjes tot een lekkere pastasaus

Ik had een hoop rijpe tomaten over. Iets met waarschijnlijk niet al te goed gepland met de inkoop en bereiding van maaltijden. Om geen eten te verspillen, bedacht ik me wat ik met die tomaten kon doen: pastasaus maken! Zoals jullie hopelijk al gewend van me zijn, ben ik niet al te secuur in het volgen van een recept of het noteren van de hoeveelheden op de komma. Naar mijn idee alleen maar goed, laat meer ruimte over voor eigen creativiteit :). Voor dit recept gebruikte ik: - Tomaten (minimaal 5, mag ook meer) - Paprika (kleur maakt niet uit) - knoflook (1 a 2 teentjes) gesneden of geperst - ui, gesnipperd - iets van room (bijvoorbeeld bio rice cream) - kruiden: peper, zout, basilicum, oregano - oh ja en een beetje olijfolie voor in de pan Bereiding Tomaten en paprika in stukjes snijden. Olie in de pan opwarmen. Ui toevoegen, daarna knoflook heel kort meebakken. Vervolgens tomaten en paprika toevoegen. Op zacht vuur laten pruttelen. Zodra tomaten en papri

...over zelfgemaakte tandpasta

We waren bijna door onze voorraad wasmiddel  heen, dus was het weer tijd om nieuwe te maken. Toevallig waren mijn deodorant en shampoo (van water en baking soda) ook op. En onze tandpasta (nog niet zelfgemaakt). Een mooi moment om de voorraad aan te vullen en me te wagen aan het maken van tandpasta! Ik ben op zoek gegaan naar een recept waarvan ik alles al in huis had. Ik vond vele recepten voor het zelf maken van tandpasta, maar steeds miste ik een belangrijk stofje om het te kunnen maken. Uiteindelijk besloot ik tandpasta middels het volgende recept te maken (naar een idee van Aromatherapie  info): Nodig: - 2 eetlepels kokosolie - 1 eetlepel baking soda - 1 theelepel keltisch zout - ongeveer 10 druppels pepermunt olie Bereiden Omdat de kokosolie door de warmte al vloeibaar is, hoefde ik deze niet te verwarmen. Ik kon de olie meteen mengen met de baking soda, het zout en de druppels olie. Ik deed deze in een (uitgekookt) glazen potje. Het potje kun je gewoon in de badkame