Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart, 2014 tonen

...over groener leven

Een paar weken terug stuitte ik op het boek "Groen, groener, groenst". Het is geschreven door een Canadese journaliste die zich voorneemt een jaar lang elke dag iets nieuws te doen om groener te leven.  In het boek beschrijft zij haar ervaringen. Ik was vooral erg benieuwd naar welke (365) stappen zij in dat jaar had gezet en of ik nog iets nieuws kon ontdekken. De laatste tijd ben ik iets minder bewust bezig met nieuwe groene stappen te zetten en af en toe bekruipt me het gevoel dat ik nog helemaal niet zo goed bezig ben als ik zou willen. Het boek is inmiddels uit. Niet alle 365 punten vond ik passend in onze levensstijl, maar er staan nog wel een aantal dingen die ik nog zeker kan gaan doen. Wat ik vooral erg leuk vond aan het boek, is de ontdekking dat ik eigenlijk al heel veel dingen goed doe! Om mezelf weer even te herinneren aan wat ik allemaal wel al goed doe, besloot ik eens een lijstje te maken over alle stappen die ik de afgelopen jaren heb gezet in mijn stre

suikervrije chocolademelk

Warme chocolademelk op een koude avond....heerlijk! Wij kunnen er allemaal echt van genieten. En daarom ben ik op zoek gegaan naar een ' suikervrije-maar-nog-net-zo-lekkere' variant. Ik kookte melk (amandelmelk zou helemaal ideaal zijn) in een steelpannetje en voegde hier (naar smaak) aan toe: - rauwe cacaopoeder - een beetje kaneel - een beetje kokosrasp - honing (alternatieven: agave- of  ahornsiroop, dadelstroop) Alles goed roeren en de overheerlijke maar suikervrije warme chocolademelk is klaar. Enjoy!

...over suikervrije chocoladeboter

Al eerder had ik geprobeerd om zelf suikervrije chocoladepasta te maken. Met noten, kokosolie, cacaopoeder en agavesiroop. Het lukte me niet om de pasta smeuïg te krijgen, het smaakte niet heel lekker en begon al snel te schimmelen. Geen succes dus. Ik ben verder gaan nadenken over hoe dit probleem te ondervangen. De kinderen zijn dol op chocoladepasta, maar ik niet op de suiker die erin zit. Ik wilde dit daarom erg graag zelf maken, zonder suiker. Toen kwam ik op het idee om er geen pasta van te maken, maar boter te gebruiken! Het werd een groot succes! De "pasta" is smeuïg, zoet en toch suikervrij. Ik maakte de chocoladeboter met: - half pakje roomboter - handje of twee gehakte cashewnoten - ongeveer eetlepel kokosrasp - ongeveer twee eetlepels honing (agavesiroop kan ook, maar die was op) - 1 theelepel kaneel - ongeveer 1 eetlepel cacao Ik mixte alles tot een smeuïge massa met de staafmixer. En tadaaa: een heerlijke chocolade'pasta'!