Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juni, 2016 tonen

Kringloopschatten #3

Gisteren leek het ons een leuk idee om Echtgenoot een bezoekje te brengen op het werk en gezamenlijk te lunchen. Echtgenoot vond het gelukkig ook een leuk idee ;). Het is 5 min rijden met de auto of 20 minuten lopen van huis. Ik loop liever en de kinderen waren er ook wel voor in. Onderweg deden we een boodschapje voor de lunch en speelden de kinderen fijn met andere kinderen in een speeltuin. Baby sliep in de draagdoek :) Na de lunch met Echtgenoot wilden Zoon en Dochter nog even langs de Kringloopwinkel naast papa's werk. Normaal zijn de prijzen al vrij laag in vergelijking met Marktplaats of de rommelmarkt, maar nu was er ook nog eens uitverkoop. Alle kleding was €2,50 per kilo! Het was goed zoeken in de grote bakken vol textiel, maar uiteindelijk vond ik wat leuks voor iedereen. Nou ja, behalve voor de Echtgenoot. Voor Zoon vonden we dit: Voor Dochter: Voor baby vond ik een shirtje:    En voor mezelf: De linkerblouse in de hoek is

Een fijne dag

Vandaag was een fijne dag. Baby slaapt wegens een verkoudheid al nachten slecht en ik dus ook. De kinderen wilden vandaag een relax-dagje en dat leek mij wel een goed plan. Hoewel we eigenlijk best wel wat deden. We bakten bijvoorbeeld een brood: Die een beetje mislukte, dus sneed ik deze instukken en werd het 'brood-crackers': Ik bakte ook een bananencake. Die was wel jammie en zag er zo uit: Verder hebben we netflix gekeken, hebben Zoon en Dochter geknutseld, op balkon gespeeld, naar Pippi Langkous geluisterd, en hun kamer overhoop gehaald en weer opgeruimd. Ik heb een was afgehaald, opgevouwen en opgeruimd, meegeholpen met hun kamer op te ruimen, het huis geveegd terwijl baby achter de bezem aankroop, de sporen van baby's ontdekkingstocht in huis uitgewist, eten gekookt en veel geknuffeld met de kinders.  Ja, vandaag was een fijne dag!

Gered! #2

En weer vonden we iets leuks, zomaar naast de vuilcontainer! Ik had behoefte aan wat meer drinkglazen. En warempel! Toen we afgelopen week terugliepen van de winkel naar huis, stond er een hele doos vol naast de container. Allemaal gave drinkglazen, verschillende soorten en maten. Zoon en dochter doken er meteen op af, maar de hele doos meenemen vond ik iets te gortig. Ze mochten er ieder twee mee, een voor elke hand ;). En ik nam er nog een mee voor babydochter. Helaas liet zoon er eentje thuis meteen sneuvelen. Toen we later er weer langskwamen was de hele doos al weg. Onze vondsten (zonder het gesneuvelde glas):

Gered! #1

Vanmiddag gingen we weer eens naar de kringloop. Ik ben dol op de kringloop en mijn enthousiasme heb ik duidelijk aan de oudste twee kinderen overgedragen, want ook zij komen er graag. Maar stiekem vind ik het nog leuker om 'schatten' op straat te vinden. Iets wat Zoon en Dochter ook het allerliefst doen; regelmatig doen ze onderweg allerlei vondsten op, zoals takken, dopjes, lege dozen, schroeven, etc. Alles moet mee naar huis en bewaard of verwerkt worden in een knutsel.  En vanmiddag, onderweg naar de kringloop vonden we deze twee schatten naast een container. Helemaal mooi en gaaf! Zoon en Dochter gingen er meteen op af en vroegen met glinsterende oogjes of ze die mee mochten nemen. Ze zouden het eerlijk samen delen.  De mand en schaal zijn meteen gebruikt voor speelgoed en spel. Er stond nog een mooie boekenkast, maar Echtgenoot was er minder gecharmeerd van dus die hebben we maar laten staan.en bij de kringloop? Daar zijn we vandaag niet geslaagd. Maar dat geeft niet ;)