Af en toe zag ik weleens foto's van zelfgemaakte mueslirepen voorbij komen. Dat wil ik ook maken, dacht ik meteen. Ik ben op zoek gegaan naar een recept dat mij aansprak en kwam op de volgende site terecht:
http://www.chickslovefood.com/3x-gezonde-mueslirepen-suikervrij-glutenvrij-vegan/
Dit recept ben ik gaan uitproberen. Het is absoluut een aanrader!
Mijn hele huis rook heerlijk naar honing en kaneel.
Om deze mueslirepen zelf te maken heb je nodig:
- 130 gram havervlokken
- 60 gram gemengde noten en zaden
- 75 gram dadels zonder pit
- 2 theelepels geraapte citroenschil
- 1 eetlepel kaneel
- 70 gram noten
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olie
Zo maak je het:
- oven voorverwarmen op 200 graden
- dadels, citroen, kaneel, haver en noten grof hakken met hakmachine of blender
- honing in de pan verwarmen. Zodra deze vloeibaar is doe je het water en de olie erbij.
- goed doorroeren, het notenmengsel toevoegen, goed roeren.
- bakblik of ovenschaal bekleden met bakpapier
- het mengsel goed uitsmeren, dikte ongeveer 1 centimeter.
Bij mij zag het er zo uit:
- doe het ongeveer 25 minuten in de oven. Het kan vrij snel verkleuren, dus aan te raden is na een minuut of 15-20 te checken of het nog goed gaat.
- Haal het uit de oven en maak met een mes inkepingen waar je straks de repen wilt gaan breken.
- zodra het goed afgekoeld is, kun je de repen breken.
Het eindresultaat:
De mueslirepen waren heerlijk! Ook echtgenoot J en de kinderen vonden ze erg smaakvol. Erg lekker als ontbijt, lunch of tussendoor!
Mmm klinkt goed!
BeantwoordenVerwijderenhoeveel honing heb je nodig?
BeantwoordenVerwijderen