Doorgaan naar hoofdcontent

... over ''no poo''

Al eerder was ik gestopt met het gebruik van reguliere shampoo en maakte ik mijn eigen. Ik deed dit door water te mengen met azijn, baking soda en een scheutje shampoo (voor de geur). Mijn hoofdhuid had ongeveer twee weken nodig om te ontwennen.

Hoewel deze zelfgemaakte shampoo goed beviel, zaten er eigenlijk toch weer stofjes in die ik niet wilde hebben. Toen deze op was, besloot ik daarom iets anders te proberen. Ik ging voor ''no poo'' all the way en maakte 'shampoo' van simpel water en baking soda.  Als 'conditioner' ging ik water met azijn gebruiken. Ik bewaarde deze in lege shampoo flessen. Voor een lekker geurtje voegde ik wat druppels lavendelolie toe.





En ook dit bevalt erg goed! Of eigenlijk beter, omdat mijn hoofd(huid) nu echt stofjes-vrij is!

Reacties

  1. Ik ben dat nu ook aan het uitproberen, baking soda en naspoelen met appelazijn, maar ik vind mijn haar wel wat stug en stro-ig. Of is dat ook iets waar het haar eerst aan moet wennen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn haar moest er inderdaad aan wennen, maar misschien dat het per haartype verschilt? Je zou eventueel ook wat kokosolie in je haar kunnen doen om het zachter te maken.

      Verwijderen
  2. Je zou ook kamillethee kunnen gebruiken :-) Gaat je haar mooi van glanzen. En het versterkt de de haarwortel en helpt bij haaruitval.

    Ik vind het zo leuk om over allerlei probeerseltjes te lezen. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Geld dat ook voor donker haar?
      Graag gedaan! :)

      Verwijderen
  3. Wat leuk al die tips, ik ga het zeker binnen kort proberen, mij shampoo is toch bijna op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mag ik hier nog even op terugkomen? Hoeveel baking soda doe je dan bij hoeveel water?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.   Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...

Speelgoed maken van afval

Zaterdag 4 februari organiseerde Duurzaam Den Haag  een workshop 'Speelgoed maken van afval'. Ik keek naar de verzameling lege eierdozen, wc-rollen en plastic flessen dan dacht: "goed idee!". We gingen gezellig met zijn allen naar de workshop. De workshop werd georganiseerd door Afvaljuf . Ze had een hele berg afval meegenomen waar de kinderen (en papa!) meteen enthousiast van werden.                                     De tas die we zelf mee hadden werd gretig opzij geschoven. Zoon ging meteen aan de slag met het maken van een auto van een plastic fles. Dochter begon met het maken van een muziekinstrument. En babydochter lag heerlijk te slapen ;)                                   Er werden ontzettend leuke dingen gemaakt! Zo maakte iemand een dambord van oud karton en flessendoppen. De auto van...

...zelfgemaakte koekjes

Een week geleden maakte ik voor het eerst zelf koekjes. Best spannend, vond ik. De ingrediënten had ik al een tijdje in huis, maar steeds kwam het er niet van om ze ook daadwerkelijk te maken. Op een rustige ochtend bedacht ik het me het 'gewoon maar te doen'. Zoonlief liep steeds de keuken in om me te helpen. Ik koos voor zandkoekjes met een eigen draai; ik maakte ze met kokos en sinaasappel. Hoe zouden ze smaken? Het begon best lekker te ruiken! Toen het moment daar was om te proeven, doken we allen gretig op de koekjes. Na de eerste hap keken mijn man en ik elkaar aan. Dit waren de lekkerste koekjes OOIT!!! Zowel manlief als familie zeiden dat ze zó zouden geloven als ik zou zeggen dat de koekjes van de bakker om de hoek waren. Met heel veel verdriet hebben we de laatste opgegeten... Ik ben ontzettend trots op mijn eerste zelfgebakken koekjes. Zou de volgende keer net zo goed gaan? Ik ben benieuwd! Ik heb mezelf voorgenomen om voortaan elke week iets te bakken. Ik hoop d...