...over waarom ik meer ''puur'' ben gaan eten
De laatste jaren ben ik steeds meer gezonder gaan eten. Als eerste stap heb ik alle zakjes, pakjes en kant-en-klare maaltijden in ons huis verboden. Niet dat we hier grote gebruikers van waren, maar zo af en toe kon er uit tijdnood weleens iets ''gemakkelijks'' worden gehaald.
Toen ik meer begon te lezen over gezonde voeding ben ik steeds meer veranderingen in ons eetpatroon gaan doorvoeren. Ik besefte dat wat wij jarenlang geleerd hadden helemaal niet bleek te kloppen! Of in ieder geval niet voor ons. Ik begon de positieve uitwerking van goede voeding op ons lichaam en humeur te merken en dat motiveerde mij om te blijven experimenteren met nieuwe recepten en voedingsmiddelen.
...over wat ik doe
Centraal staat zoveel mogelijk: biologisch-dynamisch, suikervrij, puur (zo min mogelijk toevoegingen) en zelfgemaakt.
Thuis eten we geheel biologisch. We kopen geen bewerkte producten of producten met suiker. Buiten de deur kunnen we dit helaas niet altijd vermijden.
Tegenwoordig eten we ook zoveel mogelijk vegan, uitgezonderd van een keer per week vlees en een keer per week vis af een toe een stukje kaas. Ik kook glutenvrij. Ongeveer 1 a 2 keer per week eten we wel desembrood.
...over recepten
Brood
Met brood kun je heerlijk experimenteren. Hier alvast een aantal recepten:
Volkorenbrood (broodbakmachine)
Speltbrood (broodbakmachine)
Speltbrood (oven)
Beleg
Je kunt verschillende soorten beleg zelf maken. Lekker voor op (zelfgemaakt) brood, crackers, etc. Ik maak deze beleg zelf:
Notenpasta
Pindakaas
Jam (halfzoet)
Chocoladeboter
Crackers
Crackers kun je als ontbijt eten, voor de lunch en als tussendoortje. Je kunt ze door de helft snijden en gebruiken als toastjes. Je kunt verschillende soorten crackers maken, afhankelijk van wat je lekker vindt.
Lijnzaadcrackers
Crackers van lijnzaad en hennepzaad
Ontbijt en Lunch zonder brood
Fruitsmoothie
Eiermuffins
Mueslirepen
Boekweitpannenkoeken
Vlees
Kipnuggets
Vis
Vissticks
Toetjes
Gezonde toetjes
Drinken
Chocolademelk
Thee
Sausjes
Sambal
Champignon-roomsaus
De laatste jaren ben ik steeds meer gezonder gaan eten. Als eerste stap heb ik alle zakjes, pakjes en kant-en-klare maaltijden in ons huis verboden. Niet dat we hier grote gebruikers van waren, maar zo af en toe kon er uit tijdnood weleens iets ''gemakkelijks'' worden gehaald.
Toen ik meer begon te lezen over gezonde voeding ben ik steeds meer veranderingen in ons eetpatroon gaan doorvoeren. Ik besefte dat wat wij jarenlang geleerd hadden helemaal niet bleek te kloppen! Of in ieder geval niet voor ons. Ik begon de positieve uitwerking van goede voeding op ons lichaam en humeur te merken en dat motiveerde mij om te blijven experimenteren met nieuwe recepten en voedingsmiddelen.
...over wat ik doe
Centraal staat zoveel mogelijk: biologisch-dynamisch, suikervrij, puur (zo min mogelijk toevoegingen) en zelfgemaakt.
Thuis eten we geheel biologisch. We kopen geen bewerkte producten of producten met suiker. Buiten de deur kunnen we dit helaas niet altijd vermijden.
Tegenwoordig eten we ook zoveel mogelijk vegan, uitgezonderd van een keer per week vlees en een keer per week vis af een toe een stukje kaas. Ik kook glutenvrij. Ongeveer 1 a 2 keer per week eten we wel desembrood.
...over recepten
Brood
Met brood kun je heerlijk experimenteren. Hier alvast een aantal recepten:
Volkorenbrood (broodbakmachine)
Speltbrood (broodbakmachine)
Speltbrood (oven)
Beleg
Je kunt verschillende soorten beleg zelf maken. Lekker voor op (zelfgemaakt) brood, crackers, etc. Ik maak deze beleg zelf:
Notenpasta
Pindakaas
Jam (halfzoet)
Chocoladeboter
Crackers
Crackers kun je als ontbijt eten, voor de lunch en als tussendoortje. Je kunt ze door de helft snijden en gebruiken als toastjes. Je kunt verschillende soorten crackers maken, afhankelijk van wat je lekker vindt.
Lijnzaadcrackers
Crackers van lijnzaad en hennepzaad
Ontbijt en Lunch zonder brood
Fruitsmoothie
Eiermuffins
Mueslirepen
Boekweitpannenkoeken
Vlees
Kipnuggets
Vis
Vissticks
Toetjes
Gezonde toetjes
Drinken
Chocolademelk
Thee
Sausjes
Sambal
Champignon-roomsaus
Reacties
Een reactie posten