Al eerder had ik geprobeerd om zelf suikervrije chocoladepasta te maken. Met noten, kokosolie, cacaopoeder en agavesiroop. Het lukte me niet om de pasta smeuïg te krijgen, het smaakte niet heel lekker en begon al snel te schimmelen. Geen succes dus.
Ik ben verder gaan nadenken over hoe dit probleem te ondervangen. De kinderen zijn dol op chocoladepasta, maar ik niet op de suiker die erin zit. Ik wilde dit daarom erg graag zelf maken, zonder suiker.
Toen kwam ik op het idee om er geen pasta van te maken, maar boter te gebruiken! Het werd een groot succes! De "pasta" is smeuïg, zoet en toch suikervrij. Ik maakte de chocoladeboter met:
- half pakje roomboter
- handje of twee gehakte cashewnoten
- ongeveer eetlepel kokosrasp
- ongeveer twee eetlepels honing (agavesiroop kan ook, maar die was op)
- 1 theelepel kaneel
- ongeveer 1 eetlepel cacao
Ik mixte alles tot een smeuïge massa met de staafmixer. En tadaaa: een heerlijke chocolade'pasta'!
Ik ben verder gaan nadenken over hoe dit probleem te ondervangen. De kinderen zijn dol op chocoladepasta, maar ik niet op de suiker die erin zit. Ik wilde dit daarom erg graag zelf maken, zonder suiker.
Toen kwam ik op het idee om er geen pasta van te maken, maar boter te gebruiken! Het werd een groot succes! De "pasta" is smeuïg, zoet en toch suikervrij. Ik maakte de chocoladeboter met:
- half pakje roomboter
- handje of twee gehakte cashewnoten
- ongeveer eetlepel kokosrasp
- ongeveer twee eetlepels honing (agavesiroop kan ook, maar die was op)
- 1 theelepel kaneel
- ongeveer 1 eetlepel cacao
Ik mixte alles tot een smeuïge massa met de staafmixer. En tadaaa: een heerlijke chocolade'pasta'!
Dit lijkt me erg lekker en niet moeilijk te maken. Ga ik zeker ook eens proberen, want ik heb hier thuis ook zo'n Nutella liefhebbers, en al die suikers hierin bevallen me niet. Bedankt om het receptje online te zetten.
BeantwoordenVerwijderen