Doorgaan naar hoofdcontent

...in tijden van drukte...

...verslapt de aandacht...

Oei Oei Oei! Het is alweer een half jaar geleden dat ik voor het laatst heb gepost. Het klopt eigenlijk ook wel, want het afgelopen half jaar heb ik erg geworsteld met het streven naar een groener leven. De aandacht verslapte een beetje, en ik werd opgeslokt door een enorme drukte. Drukte, vanwege ons werk, de studie die ik volg, het opzetten van mijn eigen praktijk (zie www.gaafbegaafd.nl), de kinderen, de sociale omgeving....Als ik er weer aan denk, word ik er zelf erg moe van.

Er was dan ook even geen plek en ruimte om me met andere dingen bezig te houden. En dat voelde niet goed! Er werd wat vaker een makkelijke maaltijd gehaald, meer geld uitgegeven aan boodschappen...voor mijn gevoel raakte ik een beetje het overzicht kwijt. Mijn leven en huis voelde vol, en niet per se met dingen of activiteiten waar ik energie van krijg en mij goed bij voel.

De zomer zijn we lang op reis geweest. Een week of vijf reizen, kamperen, genieten van de natuur, de rust en het samen zijn als gezin. Die weken vrij hebben mij weer terug op aarde gebracht, doen inzien dat ik die drukte in mijn leven niet meer wil. Ik heb dan ook besloten een stapje terug te doen. Iets langer over de studie doen, en minder snel de praktijk opstarten. Langzaamaan komt er daarom meer ruimte in hoofd, lijf en leven om te doen wat ik belangrijk vind.

En dus wordt er weer gezond gegeten en gekookt, besteed ik meer aandacht aan het laten staan van de auto, het nog betere scheiden van het afval, het stellen van nieuwe groene doelen, het opruimen en leger maken van ons huis, het zoeken naar manieren om het stroomverbruik te reduceren en dromen we weer over emigratie naar rustigere oorden....

Reacties

Populaire posts van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.   Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...

Speelgoed maken van afval

Zaterdag 4 februari organiseerde Duurzaam Den Haag  een workshop 'Speelgoed maken van afval'. Ik keek naar de verzameling lege eierdozen, wc-rollen en plastic flessen dan dacht: "goed idee!". We gingen gezellig met zijn allen naar de workshop. De workshop werd georganiseerd door Afvaljuf . Ze had een hele berg afval meegenomen waar de kinderen (en papa!) meteen enthousiast van werden.                                     De tas die we zelf mee hadden werd gretig opzij geschoven. Zoon ging meteen aan de slag met het maken van een auto van een plastic fles. Dochter begon met het maken van een muziekinstrument. En babydochter lag heerlijk te slapen ;)                                   Er werden ontzettend leuke dingen gemaakt! Zo maakte iemand een dambord van oud karton en flessendoppen. De auto van...

...zelfgemaakte koekjes

Een week geleden maakte ik voor het eerst zelf koekjes. Best spannend, vond ik. De ingrediënten had ik al een tijdje in huis, maar steeds kwam het er niet van om ze ook daadwerkelijk te maken. Op een rustige ochtend bedacht ik het me het 'gewoon maar te doen'. Zoonlief liep steeds de keuken in om me te helpen. Ik koos voor zandkoekjes met een eigen draai; ik maakte ze met kokos en sinaasappel. Hoe zouden ze smaken? Het begon best lekker te ruiken! Toen het moment daar was om te proeven, doken we allen gretig op de koekjes. Na de eerste hap keken mijn man en ik elkaar aan. Dit waren de lekkerste koekjes OOIT!!! Zowel manlief als familie zeiden dat ze zó zouden geloven als ik zou zeggen dat de koekjes van de bakker om de hoek waren. Met heel veel verdriet hebben we de laatste opgegeten... Ik ben ontzettend trots op mijn eerste zelfgebakken koekjes. Zou de volgende keer net zo goed gaan? Ik ben benieuwd! Ik heb mezelf voorgenomen om voortaan elke week iets te bakken. Ik hoop d...