Het wordt merkbaar kouder. En niets is lekkerder met dit weer dan een heerlijk warme linzensoepje!
Ik heb geen kant-en-klaar recept, maar dit ging er in de soep:
- een pompoen, met schil
- groene linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- kruiden: peper, zout, paprikapoeder, kurkuma, gember (vers of poeder, allebei is lekker), massala. Alle kruiden naar smaak.
Ui snipperen. Opbakken in kokosolie. Knoflook kort meebakken. Kruiden toevoegen. Daarna de pompoen, in stukken, meebakken. Een aantal minuten opbakken. Dan de linzen toevoegen en net zoveel water dat de linzen helemaal onder staan. Afhankelijk van hoe waterig je de soep wil, voeg je meer of minder water toe. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de linzen om te weten hoelang het moet pruttelen. Eventueel voor serveren wat geraspte kokos erop strooien.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten