Toen ik klein was kocht mijn moeder weleens romanesco. De eerste keer dat ze deze kocht, hadden mijn zus en ik geen flauw idee wat voor groente dit was. We wisten wel dat deze groente er apart uitzag; het deed ons denken aan een dinosaurus! En zo doopten we dan ook deze aan bloemkool verwante groente, die jarenlang "dinosaurus" bleef heten.
Mijn kinderen zijn niet dol op vreemd eten, helemaal niet als er de label "groente" aan geplakt is. Gekke namen voor eten zijn hier echter wel een succes. Zo noemen we een bord met wat gesneden en leuk neergelegd fruit een "fruittaart", is yoghurt met cacaopoeder, honing en wat fruit een "feesttoetje", zijn erwtjes "groene balletjes" en eten we regelmatig verschillende soorten "groente-frietjes". De "Dinosaurus"-groente is dan ook compleet ingeburgerd!
Gisteren aten we deze groente met zilvervliest rijst. Dit receptje deel ik graag met jullie.
Nodig:
1 "dinosaurus"
Zilvervliesrijst (wij hadden voor 2 volw en 2 kinderen 2,5 kopje rijst)
Voor de 'saus':
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Sap van 1 mandarijn
Handje kokosvlokken
Handje amandelen
Kokosolie om in te bakken
Kruiden naar smaak: peper, zout, basilicum, rozemarijn
Wat kookvocht van de groente
Doen:
De rijst koken volgens aanwijzing op de verpakking.
De groente koken in een klein laagje water met wat zout.
In een steelpannetje de kokosolie laten smelten. De ui glazig bakken, daarna knoflook, kruiden, amandelen en sap van de mandarijn toevoegen. Ten slotte de kokosvlokken toevoegen en alles goed omroeren.
Als de groente gaar is deze afgieten en een beetje van het kookvocht bewaren. Zodra de rijst ook klaar is kun je alles door elkaar mengen en nog even kort verwarmen. Voor extra romigheid kun je nog een klontje roomboter door de maaltijd roeren.
De rijst met "dinosaurus" was hier een grote hit. Ik kon nog net een foto maken van het laatste restje die ik opwarmde voor Echtgenoot:
Eet smakelijk!
Klinkt als een smakelijk gerecht!
BeantwoordenVerwijderen