Een tijdje terug werd ik benaderd door Nicole Orriëns met de vraag of ik mee wilde werken aan een interview voor Moederfront.com over thuisblijfmoeders. Maar natuurlijk, superleuk juist! Het interview staat inmiddels online en vind je hier.
Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist. Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...
Ik vond het erg interessant om je verhaal te horen Chabeli! Ik vroeg me nog af: hoe heb je dat van het thuisonderwijs voor elkaar gekregen? Ik heb begrepen dat je dit in Nederland bijna niet voor elkaar kunt krijgen namelijk.
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt