Doorgaan naar hoofdcontent

lunch zonder brood


Toen ik vorig jaar begon met een koolhydraatarm dieet, moest ik erg wennen aan het vermijden van brood. In het begin heb ik erg moeten zoeken naar een goed ontbijt en lunch.  Nu, na bijna een jaar koolhydraatarm en zoveel mogelijk suikervrij eten, eet ik eigenlijk amper brood. Ik merk dat ik het brood niet mis (je wordt ineens een stuk creatiever in je maaltijden!) en dat ik er eigenlijk ook niet goed tegen kan. Soms bak ik zelf een (spelt)brood en eet daar iets van, maar het blijven bij kleine beetjes. Bovendien heb ik niet altijd de tijd om een brood te bakken. Ik moest daarom goede alternatieven vinden.

Als ontbijt ben ik gauw overgestapt op het eten van noten, fruit, (goji)bessen en zaden, soms aangevuld met yoghurt. Voor lunch eet ik meestal (een mix van) fruit, groenten, salades, noten, feta, vis en ei. Soms eet ik er zelfgemaakte crackers bij. En af en toe raak ik verveeld en verzin ik iets nieuws.


En dus maakte ik eiermuffins, gevuld met van alles wat ik in huis had en me lekker leek: tonijn, (zelf)geraspte kaas, stukjes wortel, tomaat en kruiden. Maar eigenlijk kun je ze maken met wat je maar wilt. Broccoli of prei bijvoorbeeld. Noten. Ham. Kortom, leef je uit!

Recept:
Verwarm de oven voor op een graad op 180.
Neem een aantal eieren en kluts deze goed.
Gooi er van alles doorheen en roer het mengsel goed.
Giet het mengsel in een muffinhouder.
Doe de muffinhouder in de voorverwarmde oven.
Zodra de muffins gaar zijn (een minuut of 10-15) kun je ze uit de oven halen.
Een beetje af laten koelen en...eet smakelijk!Reacties

  1. je mag gewoon brood eten hoor Hoogvliet shape brood(5.6khd per snee)..AH khda brood (7 khd per snee) Stoepje(markt) sportmik(5khd 100gram brood), Wasa vezelrijk crackers (4.3 khd per cracker)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst!
Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt!
In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten:
Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.Speltbrood (broodbakmachine)
- 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem)
- 225 ml water
- 1,5 theelepel zout
- 1 bolle tl droge gist
- 2 eetlepels olie of boter
- eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen.

Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat er een soort hoopje ontstaat. Hierin maak je ee…

...over low budget vakanties

Het is even stil geweest rondom mijn blog. Zoonlief is na de zomervakantie gestart op een nieuwe school, wat weer een nieuw ritme en logistiek van ons vereist. Daarnaast ben ik druk bezig geweest met opleidingen en studeren, waardoor er weinig tijd overbleef voor andere activiteiten.
Met de herfstvakantie voor de deur denk ik weer even terug aan afgelopen zomervakantie. We zijn dit jaar niet naar het buitenland geweest, omdat we over een maand twee weken naar de VS gaan. Echtgenoot J mag een presentatie geven op een congres. Zijn reis en verblijf worden betaald. En wij gaan mee! Wel op eigen kosten, maar het scheelt toch enorm dat het deel van manlief bijna volledig vergoed wordt. Desondanks neemt de trip naar de VS een groot hap uit ons budget. Reden voor ons om low budget vakantie te vieren in eigen land.
We zijn samen een week vrij geweest. Verder hebben we om de beurt gewerkt, zodat de kids thuis konden zijn. De eerste vijf weken hebben we doorgebracht met tripjes naar het strand…