maandag 29 juli 2013

lunch zonder brood


Toen ik vorig jaar begon met een koolhydraatarm dieet, moest ik erg wennen aan het vermijden van brood. In het begin heb ik erg moeten zoeken naar een goed ontbijt en lunch.  Nu, na bijna een jaar koolhydraatarm en zoveel mogelijk suikervrij eten, eet ik eigenlijk amper brood. Ik merk dat ik het brood niet mis (je wordt ineens een stuk creatiever in je maaltijden!) en dat ik er eigenlijk ook niet goed tegen kan. Soms bak ik zelf een (spelt)brood en eet daar iets van, maar het blijven bij kleine beetjes. Bovendien heb ik niet altijd de tijd om een brood te bakken. Ik moest daarom goede alternatieven vinden.

Als ontbijt ben ik gauw overgestapt op het eten van noten, fruit, (goji)bessen en zaden, soms aangevuld met yoghurt. Voor lunch eet ik meestal (een mix van) fruit, groenten, salades, noten, feta, vis en ei. Soms eet ik er zelfgemaakte crackers bij. En af en toe raak ik verveeld en verzin ik iets nieuws.


En dus maakte ik eiermuffins, gevuld met van alles wat ik in huis had en me lekker leek: tonijn, (zelf)geraspte kaas, stukjes wortel, tomaat en kruiden. Maar eigenlijk kun je ze maken met wat je maar wilt. Broccoli of prei bijvoorbeeld. Noten. Ham. Kortom, leef je uit!

Recept:
Verwarm de oven voor op een graad op 180.
Neem een aantal eieren en kluts deze goed.
Gooi er van alles doorheen en roer het mengsel goed.
Giet het mengsel in een muffinhouder.
Doe de muffinhouder in de voorverwarmde oven.
Zodra de muffins gaar zijn (een minuut of 10-15) kun je ze uit de oven halen.
Een beetje af laten koelen en...eet smakelijk!1 opmerking:

  1. je mag gewoon brood eten hoor Hoogvliet shape brood(5.6khd per snee)..AH khda brood (7 khd per snee) Stoepje(markt) sportmik(5khd 100gram brood), Wasa vezelrijk crackers (4.3 khd per cracker)

    BeantwoordenVerwijderen