Mijn kids zijn dol op vissticks. Ze vragen er dan ook regelmatig om. Ik kocht ze weleens, maar eigenlijk met tegenzin. Diepgevroren vissticks uit de supermarkt voldoen niet aan mijn idee van goed voedsel.
Om toch aan hun wensen toe te komen, besloot ik ze zelf te gaan maken. Moeilijk kon het vast niet zijn!
Ik zocht op internet naar verschillende recepten voor vissticks en maakte hiervan mijn eigen variatie. Recepten volgen en goed noteren is niet echt mijn ding, dus wat er precies in zat kan ik niet goed meer reproduceren (excuses). Ik maakte ze ongeveer zo...
Recept Vissticks
Men neme 3 borden:
1 voor bloem (ik nam sojabloem)
1 voor paneermeel (ik gebruikte zelfgeraspt brood)
1 voor geklutst ei
Meng peper, zout en kruiden naar smaak door de paneermeel (ik deed koriander en nog wat erdoorheen).
Neem dunne stroken witvis. Dep deze in de bloem, zodat de vis helemaal bedekt is met bloem. Doe deze vervolgens door het ei. Vervolgens doe je de vis door de paneermeel.
Als je alle vissticks hebt gehad, kun je ze in een voorverwarmde oven op 180-200 graden bakken op een bakplaat (met bakpapier), ongeveer minuut of 15. Tussendoor keren.
Tadaaaa! Zelfgemaakte vissticks. Hier waren ze een groot succes!
Reacties
Een reactie posten