Doorgaan naar hoofdcontent

Trashed

Vrijdag 20 januari organiseerde TransitieCinema een filmavond in het Nutshuis in Den Haag waarin de documentaire Trashed werd vertoont.





Ik bezocht deze avond samen met twee vriendinnen die ook interesse hebben in duurzaamheid. De documentaire laat verschillende afvalbergen zien als gevolg van de overconsumptie en wegwerpmaatschappij, de effecten ervan op het milieu, maar ook wat meer duurzame initiatieven. Ondanks dat ik wel wist hoe erg het allemaal is, vond ik het nog steeds een schok om dit zo in beeld te zien. Het bekijken van de documentaire gaf me letterlijk buikpijn! Ik vraag me werkelijk af of we dit ooit nog goed kunnen maken.

De opkomst was groot en dat stemde me wel hoopvol. Blijkbaar zijn er heel wat meer mensen die zich hierom druk maken en hopelijk kunnen we samen steeds meer voor elkaar krijgen! Het 100-100-100 project dat op meerdere plekken is uitgezet is in ieder geval een mooie stap naar bewustwording en verandering!

Na het zien van deze documentaire ben ik wel extra alert op afval. Zowel bij de aanschaf van producten, als ook wat er op straat ligt. Afgelopen week in de speeltuin met de kinderen heb ik afval verzameld en weggegooid. En de andere twee vriendinnen deden hetzelfde op het strand! Binnenkort willen we ook een middag organiseren waarin we met andere gezinnen afval gaan opruimen.

Ook interesse in de documentaire Trashed? Zie hieronder de trailer als preview. Help jij ook een handje mee?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.   Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...

Speelgoed maken van afval

Zaterdag 4 februari organiseerde Duurzaam Den Haag  een workshop 'Speelgoed maken van afval'. Ik keek naar de verzameling lege eierdozen, wc-rollen en plastic flessen dan dacht: "goed idee!". We gingen gezellig met zijn allen naar de workshop. De workshop werd georganiseerd door Afvaljuf . Ze had een hele berg afval meegenomen waar de kinderen (en papa!) meteen enthousiast van werden.                                     De tas die we zelf mee hadden werd gretig opzij geschoven. Zoon ging meteen aan de slag met het maken van een auto van een plastic fles. Dochter begon met het maken van een muziekinstrument. En babydochter lag heerlijk te slapen ;)                                   Er werden ontzettend leuke dingen gemaakt! Zo maakte iemand een dambord van oud karton en flessendoppen. De auto van...

...zelfgemaakte koekjes

Een week geleden maakte ik voor het eerst zelf koekjes. Best spannend, vond ik. De ingrediënten had ik al een tijdje in huis, maar steeds kwam het er niet van om ze ook daadwerkelijk te maken. Op een rustige ochtend bedacht ik het me het 'gewoon maar te doen'. Zoonlief liep steeds de keuken in om me te helpen. Ik koos voor zandkoekjes met een eigen draai; ik maakte ze met kokos en sinaasappel. Hoe zouden ze smaken? Het begon best lekker te ruiken! Toen het moment daar was om te proeven, doken we allen gretig op de koekjes. Na de eerste hap keken mijn man en ik elkaar aan. Dit waren de lekkerste koekjes OOIT!!! Zowel manlief als familie zeiden dat ze zó zouden geloven als ik zou zeggen dat de koekjes van de bakker om de hoek waren. Met heel veel verdriet hebben we de laatste opgegeten... Ik ben ontzettend trots op mijn eerste zelfgebakken koekjes. Zou de volgende keer net zo goed gaan? Ik ben benieuwd! Ik heb mezelf voorgenomen om voortaan elke week iets te bakken. Ik hoop d...