Afgelopen week had ik in de avond trek in iets lekkers. Meer dan wat rozijnen en ongebrande noten hadden we niet. En daar had ik net geen zin in. Ik snuffelde in de kast om te zien wat ik nog snel zou kunnen maken. Pindakaas, zaadjes, cacaopoeder, kokosrasp...hmm daar moest ik toch wel iets mee kunnen!
Ik pakte een glazen potje en een grote lepel en begon met mengen. Eerst pakte ik wat eetlepels pindakaas. Daar voegde ik wat lijnzaad aan toe. Daarna wat cacaopoeder en kokosrasp en tenslotte een kleine eetlepel maple syrup. Ik roerde alles goed door. Na het mengen pakte ik een kleine lepel en schepte wat uit het mengsel. Hier draaide ik een balletje van. Dit balletje roerde ik door de sesamzaadjes tot het helemaal ermee bedekt was. Dit deed ik steeds tot het mengsel op was en ik een aantal choco-sesamballetjes had. In totaal was ik een paar minuten bezig. Een snelle en gezonde snack dus. En errug jammie!
Ik pakte een glazen potje en een grote lepel en begon met mengen. Eerst pakte ik wat eetlepels pindakaas. Daar voegde ik wat lijnzaad aan toe. Daarna wat cacaopoeder en kokosrasp en tenslotte een kleine eetlepel maple syrup. Ik roerde alles goed door. Na het mengen pakte ik een kleine lepel en schepte wat uit het mengsel. Hier draaide ik een balletje van. Dit balletje roerde ik door de sesamzaadjes tot het helemaal ermee bedekt was. Dit deed ik steeds tot het mengsel op was en ik een aantal choco-sesamballetjes had. In totaal was ik een paar minuten bezig. Een snelle en gezonde snack dus. En errug jammie!
Hieronder nog even de hoeveelheden die je nodig hebt om de choco-sesamballetjes te maken.
- Een aantal eetlepels pindakaas (of notenpasta)
- Ongeveer een eetlepel kokosrasp
- Ongeveer een eetlepel lijnzaad
- Ongeveer een eetlepel maple syrup
- Ongeveer een eetlepel rauwe cacaopoeder
- Sesamzaad om te garneren (een aantal eetlepels).
Enjoy!
Reacties
Een reactie posten