Crackers zijn erg makkelijk te maken. Je kunt ze met van alles maken; mix het, smeer het uit op een vel bakpapier, zet ze in de oven (of magnetron) en voila!
Het is heerlijk om ermee te experimenteren en steeds nieuwe recepten te bedenken. Afgelopen weekend kreeg ik weer eens trek in zelfgemaakte crackers en bedacht ik weer een nieuwe mix. Ik noem ze de chiahennepzonnelijn-crackers (ofzoiets).
Nodig:
- 5 eetlepels gebroken lijnzaad
- 4 eetlepels hennepzaad
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepes chiazaad
- 1 eetlepel sesamzaad
- 2 eetlepels geraspte pecorino-kaas
- 15 eetlepels water
- ietsje pietsje beetje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de zaadjes, pitten en de geraspte kaas. Voeg een klein beetje zout toe. Voeg daarna het water toe. Roer alles goed om tot het water goed is opgenomen. Smeer dan de mix goed uit op een vel bakpapier en snij in stukken. Ik had ongeveer 15 stukjes. Als de oven warm genoeg is, kan het in de oven. Na ongeveer 10-15 minuten zijn de crackers klaar. Halverwege even omdraaien.
Eettip: Erg lekker met roomboter, geitenkaas en komkommer!
Het is heerlijk om ermee te experimenteren en steeds nieuwe recepten te bedenken. Afgelopen weekend kreeg ik weer eens trek in zelfgemaakte crackers en bedacht ik weer een nieuwe mix. Ik noem ze de chiahennepzonnelijn-crackers (ofzoiets).
Nodig:
- 5 eetlepels gebroken lijnzaad
- 4 eetlepels hennepzaad
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepes chiazaad
- 1 eetlepel sesamzaad
- 2 eetlepels geraspte pecorino-kaas
- 15 eetlepels water
- ietsje pietsje beetje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de zaadjes, pitten en de geraspte kaas. Voeg een klein beetje zout toe. Voeg daarna het water toe. Roer alles goed om tot het water goed is opgenomen. Smeer dan de mix goed uit op een vel bakpapier en snij in stukken. Ik had ongeveer 15 stukjes. Als de oven warm genoeg is, kan het in de oven. Na ongeveer 10-15 minuten zijn de crackers klaar. Halverwege even omdraaien.
Eettip: Erg lekker met roomboter, geitenkaas en komkommer!
Ooh lekker, ga ik ook weer eens maken nu ik dit lees!
BeantwoordenVerwijderen