Doorgaan naar hoofdcontent

...over het bij elkaar gooien van restjes tot een lekkere pastasaus

Ik had een hoop rijpe tomaten over. Iets met waarschijnlijk niet al te goed gepland met de inkoop en bereiding van maaltijden. Om geen eten te verspillen, bedacht ik me wat ik met die tomaten kon doen: pastasaus maken!

Zoals jullie hopelijk al gewend van me zijn, ben ik niet al te secuur in het volgen van een recept of het noteren van de hoeveelheden op de komma. Naar mijn idee alleen maar goed, laat meer ruimte over voor eigen creativiteit :).

Voor dit recept gebruikte ik:

- Tomaten (minimaal 5, mag ook meer)
- Paprika (kleur maakt niet uit)
- knoflook (1 a 2 teentjes) gesneden of geperst
- ui, gesnipperd
- iets van room (bijvoorbeeld bio rice cream)
- kruiden: peper, zout, basilicum, oregano
- oh ja en een beetje olijfolie voor in de pan

Bereiding
Tomaten en paprika in stukjes snijden. Olie in de pan opwarmen. Ui toevoegen, daarna knoflook heel kort meebakken. Vervolgens tomaten en paprika toevoegen. Op zacht vuur laten pruttelen. Zodra tomaten en paprika zacht zijn geworden kunnen de kruiden naar smaak erbij. Goed roeren. Een scheut room naar smaak toevoegen. Nogmaals goed roeren en even verwarmen.

De saus kan meteen opgegeten worden (op pizza, door de pasta heen), maar kan ook in een potje in de koelkast of vriezer bewaard worden.

Eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.   Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...

Speelgoed maken van afval

Zaterdag 4 februari organiseerde Duurzaam Den Haag  een workshop 'Speelgoed maken van afval'. Ik keek naar de verzameling lege eierdozen, wc-rollen en plastic flessen dan dacht: "goed idee!". We gingen gezellig met zijn allen naar de workshop. De workshop werd georganiseerd door Afvaljuf . Ze had een hele berg afval meegenomen waar de kinderen (en papa!) meteen enthousiast van werden.                                     De tas die we zelf mee hadden werd gretig opzij geschoven. Zoon ging meteen aan de slag met het maken van een auto van een plastic fles. Dochter begon met het maken van een muziekinstrument. En babydochter lag heerlijk te slapen ;)                                   Er werden ontzettend leuke dingen gemaakt! Zo maakte iemand een dambord van oud karton en flessendoppen. De auto van...

...zelfgemaakte koekjes

Een week geleden maakte ik voor het eerst zelf koekjes. Best spannend, vond ik. De ingrediënten had ik al een tijdje in huis, maar steeds kwam het er niet van om ze ook daadwerkelijk te maken. Op een rustige ochtend bedacht ik het me het 'gewoon maar te doen'. Zoonlief liep steeds de keuken in om me te helpen. Ik koos voor zandkoekjes met een eigen draai; ik maakte ze met kokos en sinaasappel. Hoe zouden ze smaken? Het begon best lekker te ruiken! Toen het moment daar was om te proeven, doken we allen gretig op de koekjes. Na de eerste hap keken mijn man en ik elkaar aan. Dit waren de lekkerste koekjes OOIT!!! Zowel manlief als familie zeiden dat ze zó zouden geloven als ik zou zeggen dat de koekjes van de bakker om de hoek waren. Met heel veel verdriet hebben we de laatste opgegeten... Ik ben ontzettend trots op mijn eerste zelfgebakken koekjes. Zou de volgende keer net zo goed gaan? Ik ben benieuwd! Ik heb mezelf voorgenomen om voortaan elke week iets te bakken. Ik hoop d...