Ik had een hoop rijpe tomaten over. Iets met waarschijnlijk niet al te goed gepland met de inkoop en bereiding van maaltijden. Om geen eten te verspillen, bedacht ik me wat ik met die tomaten kon doen: pastasaus maken!
Zoals jullie hopelijk al gewend van me zijn, ben ik niet al te secuur in het volgen van een recept of het noteren van de hoeveelheden op de komma. Naar mijn idee alleen maar goed, laat meer ruimte over voor eigen creativiteit :).
Voor dit recept gebruikte ik:
- Tomaten (minimaal 5, mag ook meer)
- Paprika (kleur maakt niet uit)
- knoflook (1 a 2 teentjes) gesneden of geperst
- ui, gesnipperd
- iets van room (bijvoorbeeld bio rice cream)
- kruiden: peper, zout, basilicum, oregano
- oh ja en een beetje olijfolie voor in de pan
Bereiding
Tomaten en paprika in stukjes snijden. Olie in de pan opwarmen. Ui toevoegen, daarna knoflook heel kort meebakken. Vervolgens tomaten en paprika toevoegen. Op zacht vuur laten pruttelen. Zodra tomaten en paprika zacht zijn geworden kunnen de kruiden naar smaak erbij. Goed roeren. Een scheut room naar smaak toevoegen. Nogmaals goed roeren en even verwarmen.
De saus kan meteen opgegeten worden (op pizza, door de pasta heen), maar kan ook in een potje in de koelkast of vriezer bewaard worden.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten