Ik maak graag zelf crackers. Toen ik er net mee begon, maakte ik voornamelijk lijnzaadcrackers. Ik maakte deze als volgt:
- 2 eetlepels gemalen of gebroken lijnzaad mengen met 2 eetlepels water
- het goedje in twee delen uitsmeren op bakpapier
- ong 2 minuten in de magnetron
- keren, en nog 1 a 2 min in de magnetron
Later ben ik er meer mee gaan experimenteren. Soms deed ik er geraspte kaas door, en/of wat pijnboompitten. Vandaag maakte ik de crackers met gemalen lijnzaad en hennepzaad. Ik heb mijn magnetron weggedaan (met mijn zus geruild voor een avond en nachtje oppas), dus nu moet ik ze in de oven maken. Ik maakte er daarom meteen een stuk of 10.
Lijnzaad/hennepzaad crackers:
Ik maakte deze crackers zo:
- 7 eetlepels gemalen lijnzaad
- met 3 eetlepels hennepzaad
- ong 1 eetlepel geraspte kaas toevoegen
- 10 eetlepels water toevoegen
- alles even laten staan (een paar min)
- oven voorverwarmen op 180 graden
- goedje uitsmeren op bakpapier en in 10 stukken snijden
- ongeveer 10 minuten in de oven (de precieze tijd is even zoeken, je ruikt snel genoeg wanneer het ongeveer klaar is).
Ik heb de crackers dit keer niet omgedraaid, maar misschien dat ik dit de volgende keer toch ga proberen. Ze zijn nu wat zacht geworden, maar wel heerlijk van smaak. Lekker met roomboter en zelfgemaakte notenpasta of pindakaas!
Dat klinkt simpel! Die ga ik binnenkort ook eens proberen. Dank je wel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan! Het is inderdaad erg simpel en je kunt verschillende variaties proberen.
BeantwoordenVerwijderenWat een fantastisch recept! Ik heb ze net gemaakt en ben helemaal óm. De crackers zijn heerlijk, makkelijk te maken en een zeer welkome aanvulling op mijn lowcarb dieet. Ben heel gelukkig nu!
BeantwoordenVerwijderenAnita de Wit, dank je wel voor je reactie. Fijn dat het recept bevalt. Ga vooral experimenteren, er zal tal van mogelijkheden! Geniet ervan! :)
VerwijderenMaar blijven alle vitaminen wel intact als je ze verhit?
BeantwoordenVerwijderen