Doorgaan naar hoofdcontent

...over onverwachts bezoek

Sinds woensdag lig ik wat te sippen op de bank. Ik voel me grieperig, futloos en heb nergens zin in.

Op vrijdags is echtgenoot J altijd thuis met S. Vandaag was ook T vrij. Met twee kids thuis, heerlijk weer en een abonnement op de dierentuin in huis, had J op de planning om een dagje er op uit te gaan. Normaal zou ik toch aan het werk zijn...

Het was vanochtend wel even slikken toen ze vertrokken, maar voor hen natuurlijk hartstikke leuk! En alsof ze het aanvoelde: kort daarop kreeg ik een berichtje van mijn liefste vriendin. Ze had een dagje vrij vandaag en het was tijd om weer eens af te spreken. Meteen maar uitgenodigd om vanmiddag te komen lunchen, heb ik ook wat gezelschap :).

Toen ging ik aan de slag in de keuken. Maar...als laatste dag van de week voor het doen van de boodschappen is er niet veel meer in huis! Ook koop ik steeds minder niet-verse producten, dus de provisiekast is vrijwel leeg...wat te doen?

Na lang zoeken in de (koel)kast vond ik een krop sla, een restje couscous en komkommer van gisteravond, twee gekookte eieren, een blikje tonijn en een Franse worst. Ik maakte een salade van couscous, komkommer, tonijn, pompoenpitten en lijnzaad. Ik bakte gauw een speltbrood. Als beleg heb ik gekookt ei, de worst, honing, jam, tonijnsalade, appelperenstroop en olijfolie. 

Als ik de tafel zo gedekt zie, dan is het eigenlijk best een luxe lunch. 'Gewoon' door creatief met restjes om te gaan. Ik ben tevreden :).

Hoe gaan jullie om met onverwachts bezoek?

Reacties

Populaire posts van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.   Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...

Speelgoed maken van afval

Zaterdag 4 februari organiseerde Duurzaam Den Haag  een workshop 'Speelgoed maken van afval'. Ik keek naar de verzameling lege eierdozen, wc-rollen en plastic flessen dan dacht: "goed idee!". We gingen gezellig met zijn allen naar de workshop. De workshop werd georganiseerd door Afvaljuf . Ze had een hele berg afval meegenomen waar de kinderen (en papa!) meteen enthousiast van werden.                                     De tas die we zelf mee hadden werd gretig opzij geschoven. Zoon ging meteen aan de slag met het maken van een auto van een plastic fles. Dochter begon met het maken van een muziekinstrument. En babydochter lag heerlijk te slapen ;)                                   Er werden ontzettend leuke dingen gemaakt! Zo maakte iemand een dambord van oud karton en flessendoppen. De auto van...

...zelfgemaakte koekjes

Een week geleden maakte ik voor het eerst zelf koekjes. Best spannend, vond ik. De ingrediënten had ik al een tijdje in huis, maar steeds kwam het er niet van om ze ook daadwerkelijk te maken. Op een rustige ochtend bedacht ik het me het 'gewoon maar te doen'. Zoonlief liep steeds de keuken in om me te helpen. Ik koos voor zandkoekjes met een eigen draai; ik maakte ze met kokos en sinaasappel. Hoe zouden ze smaken? Het begon best lekker te ruiken! Toen het moment daar was om te proeven, doken we allen gretig op de koekjes. Na de eerste hap keken mijn man en ik elkaar aan. Dit waren de lekkerste koekjes OOIT!!! Zowel manlief als familie zeiden dat ze zó zouden geloven als ik zou zeggen dat de koekjes van de bakker om de hoek waren. Met heel veel verdriet hebben we de laatste opgegeten... Ik ben ontzettend trots op mijn eerste zelfgebakken koekjes. Zou de volgende keer net zo goed gaan? Ik ben benieuwd! Ik heb mezelf voorgenomen om voortaan elke week iets te bakken. Ik hoop d...