Doorgaan naar hoofdcontent

...over thuisblijfmama worden (of niet) (deel 2)

Eerder schreef ik over mijn twijfel: word ik thuisblijfmoeder of niet? Gezinsleven vroeg mij of ik eens wilde vertellen over de keuze die ik heb gemaakt.

Eigenlijk heb ik nog steeds geen keuze gemaakt. De belangrijkste reden hiervoor is dat we het ons op dit moment helaas niet kunnen veroorloven. Zowel echtgenoot J als ik hebben een studieschuld wat erg drukt op ons budget. Zou ik nu stoppen met mijn baan, dan zouden we het net niet redden.

Wel ga ik met ingang van de zomer een stuk minder werken: in plaats van 32 ga ik 20 uur werken. Maar ik ga ook een aantal cursussen en een masteropleiding volgen, waardoor de vrijgekomen tijd weer met andere dingen wordt opgevuld.

Daarnaast proberen we ons leven zo in te richten dat stoppen met werken op niet al te lange termijn wel mogelijk zal zijn. Zo zijn we nog meer gaan sparen en gaan we een groot deel van de studieschuld aflossen. Hierdoor kan het aflosbedrag omlaag en kunnen we weer iets extra sparen. Ik hoop ergens volgend jaar één studieschuld af te kunnen lossen, zodat er meer ruimte in ons budget vrij komt.

Voorlopig blijf ik dus wel (noodgedwongen) werken. Ondertussen leven we nóg zuiniger en blijf ik zoeken en rekenen in de hoop toch die ruimte te vinden!

Reacties

Populaire posts van deze blog

...over zelf brood bakken

Sinds ik een broodbakmachine in huis heb, bak ik regelmatig een brood. Soms in de bakmachine (als ik weinig tijd heb), maar ook regelmatig in de oven. Uiteindelijk blijft het brood uit de oven toch het lekkerst! Ik experimenteer graag, ook met brood. Begon ik heel voorzichtig door alles nauwkeuig af te wegen, nu doe ik veel meer op gevoel. En tot nu toe is brood nog maar 1x mislukt! In de broodbakmachine maak ik meestal volkoren- of speltbrood, of een mix hiervan. Ik maak het brood dan volgens deze recepten: Volkorenbrood: Ongeveer 550 gram volkorenmeel ongeveer 330 ml water ong 25 gram boter ong 8 gr zout (of minder) en 6 gr droge gist.   Speltbrood (broodbakmachine) - 450 gram speltmeel (eventueel een deel bloem) - 225 ml water - 1,5 theelepel zout - 1 bolle tl droge gist - 2 eetlepels olie of boter - eventueel zelf nog zaden of pitten toevoegen. Je doet het in de machine in de volgorde zoals hierboven vermeld. Verdeel de meel zo, dat ...

Speelgoed maken van afval

Zaterdag 4 februari organiseerde Duurzaam Den Haag  een workshop 'Speelgoed maken van afval'. Ik keek naar de verzameling lege eierdozen, wc-rollen en plastic flessen dan dacht: "goed idee!". We gingen gezellig met zijn allen naar de workshop. De workshop werd georganiseerd door Afvaljuf . Ze had een hele berg afval meegenomen waar de kinderen (en papa!) meteen enthousiast van werden.                                     De tas die we zelf mee hadden werd gretig opzij geschoven. Zoon ging meteen aan de slag met het maken van een auto van een plastic fles. Dochter begon met het maken van een muziekinstrument. En babydochter lag heerlijk te slapen ;)                                   Er werden ontzettend leuke dingen gemaakt! Zo maakte iemand een dambord van oud karton en flessendoppen. De auto van...

...zelfgemaakte koekjes

Een week geleden maakte ik voor het eerst zelf koekjes. Best spannend, vond ik. De ingrediënten had ik al een tijdje in huis, maar steeds kwam het er niet van om ze ook daadwerkelijk te maken. Op een rustige ochtend bedacht ik het me het 'gewoon maar te doen'. Zoonlief liep steeds de keuken in om me te helpen. Ik koos voor zandkoekjes met een eigen draai; ik maakte ze met kokos en sinaasappel. Hoe zouden ze smaken? Het begon best lekker te ruiken! Toen het moment daar was om te proeven, doken we allen gretig op de koekjes. Na de eerste hap keken mijn man en ik elkaar aan. Dit waren de lekkerste koekjes OOIT!!! Zowel manlief als familie zeiden dat ze zó zouden geloven als ik zou zeggen dat de koekjes van de bakker om de hoek waren. Met heel veel verdriet hebben we de laatste opgegeten... Ik ben ontzettend trots op mijn eerste zelfgebakken koekjes. Zou de volgende keer net zo goed gaan? Ik ben benieuwd! Ik heb mezelf voorgenomen om voortaan elke week iets te bakken. Ik hoop d...